O pâine de casă cu miez moale, puţin umed şi pufos cu o crustă crocantă şi rumenă, care le va fi pe plac iubitorilor de ciabata.
Pâinea dospită natural, datorită beneficiilor fermenților, recrează treptat populația de bacterii digestive din tractul intestinal rezultând într-o îmbunătăţire a digestiei și eliminării.
În aluatul dospit cu maia, carbohidrații complecși sunt sparți în zaharuri mai simple și mai ușor digerabile, iar proteinele sunt sparte in amino acizi.
S-a observat ca fermentarea îmbunătățește proprietățile amidonului: pâinea cu maia are un indice glicemic mai mic, astfel ea fiind mai puțin nocivă pentru persoanele diabetice.
În vreme ce painea obținută cu drojdie comercială începe să se altereze după ce a fost scoasă din cuptor, pâinea cu maia continuă pentru câteva zile să se îmbunătățească nutritiv deoarece drojdia naturală din interiorul ei încă mai lucrează.
Această pâine puteţi cumpăra în reţeaua de magazine SRL „Cuptorul Fermecat” sau comanda la ,,Masa de comenzi,, mun.Balti, str.Bulgara, 55.